Feilmelding

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ctools_context has a deprecated constructor i require_once() (linje 113 av /home/ngfenergi/public_html/sites/all/modules/ctools.module).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ctools_context_required has a deprecated constructor i require_once() (linje 113 av /home/ngfenergi/public_html/sites/all/modules/ctools.module).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ctools_context_optional has a deprecated constructor i require_once() (linje 113 av /home/ngfenergi/public_html/sites/all/modules/ctools.module).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (linje 2405 av /home/ngfenergi/public_html/includes/menu.inc).

Utslipp

Biobrensel er fornuftig og biovarme er politisk korrekt. Samtidig er det ikke til å stikke under en stol at det også følger litt byråkratiske hindringer med på lasset. Det er rett og slett ikke bare å brenne hva som helst og så automatisk å bli ansett som miljøvennlig. For det første må vi vite hva vi brenner. Eller sagt på en annen måte: Er brenslet ditt rent eller er det avfall. Det finnes nemlig ingen andre typer brensel. Brenner du rene brensler må du forholde deg til Forurensingsforskriftens kap.27. Den forlanger at alle som har et fyringsanlegg med samlet effekt større enn 1000 kW skal sende melding til fylkesmannen. Med fyringsanlegg menes installasjoner i fysisk eller driftsmessig  sammenheng på samme sted. I en elektrokjele skjer det ingen forbrenning og dermed inngår den ikke i effektberegningen. 
Nå betyr ikke «melding til fylkesmannen» nødvendigvis at dette påfører gartnerieieren en uoverkommelig jobb. Det viktige med meldingen er at du må oppgi hvilke verdier utslippet har for støv og CO. Hvis anlegget ditt er over 5 MW må en i tillegg dokumentere utslippet av NOx. Skjemaet som skal fylles ut er enkelt og greit og bør ikke skremme noen fra å skaffe seg en kjele på er enn 1000 kW. Du må imidlertid forvente at fyringsenheter 1 < 5 MW annet hvert år skal foreta 3 støvmålinger gjennom en 6 timers periode og 6 separate målinger à ½ time av CO for å dokumentere at det som er sagt i meldingen også overholdes i praksis
Hvis du skal brenne avfall blir saken raskt noe mer krevende. Da må du forholde deg til Avfallsforskriften. Et fullblods søppelforbrenningsanlegg er så dyrt at det ikke er lønnsomt for gartneriene. NGF har oppfattet at det kan være en viss mulighet for noe enklere rensing hvis brenslet bare inneholder 1% forurensing. 
 
Energihjørnet GY juli 2015